Mit navn er Lotte Ørsted Pedersen. Jeg er billedkunstner, som tegner/maler med kul, pastel, farveblyanter, alm. blyanter, akryl, akvarel og med airbrush.


Jeg søger for det meste at opnå et foto-realistisk udtryk i mine malerier / tegninger. Jeg nyder udfordringen i at prøve at få ideen, kompositionen, udtrykket og de små tegne- og maletekniske detaljer til at gå op i en højere enhed.


I mange af mine værker indgår dyr og naturen på forskellig vis. Begge dele har været en stor del af min opvækst og voksne liv og har været med til at ”forme og modellere” mig til den, jeg er i dag. Jeg søger oftest at udtrykke genkendelige følelser i mine værker, hvad enten jeg skaber et dyr, et menneskeportræt og/eller et landskab til at sætte stemningen.

Jeg har tegnet og malet på et mere seriøst plan de seneste 7 år. Jeg har tidligere været lærer og bl.a. undervist i billedkunst og musik. Jeg har optrådt med børnekor i en del år, hvilket kan sidestilles med min passion for at tegne og male.  At øve med et kor, træne de enkelte stemmer, for til sidst at samle det hele til én stor 3- eller 4-stemmig enhed, er en fantastisk oplevelse. Det giver den samme følelse af eufori, som når jeg arbejder tålmodigt med et maleri / tegning i meget små detaljer og jeg så efter mange timers intens, målrettet arbejde oplever, at billedet begynder at "samle sig" og give det udtryk, jeg har arbejdet frem mod. Det er en fantastisk følelse at sætte den sidste afsluttende streg på en tegning /maleri, som så pludselig vækkes til live, - ligesom når børnenes enkelte stemmer i et kor samles til ét stort fælles værk af levende harmoni og klang.